Krantjespeciaal.nl

Over ons

 

Je eigen krantje voor je moeder, oma, vader, opa, etc. Speciaal vanwege corona, verjaardag, jubileum, gebeurtenis of wat anders en omdat er maar eentje van bestaat!

 

Mijn moeder is 96 en woont in een verzorgingshuis. Al een tijd kunnen we haar niet bezoeken, alleen bellen is mogelijk. Dat is ook lastig, ze wordt wat doof en haar stem is zwak. Internet, facetime, ipads of andere digitale – eigentijdse – technieken om elkaar te zien en te spreken kent, heeft, wil ze niet. Ze komt uit een andere tijd. Maar geestelijk nog van deze tijd. Na de zoveelste kaart is het sturen – voor mijzelf – niet meer zo bevredigend. Wat te doen!?

 

Ik bedacht me dat ik een krantje kan maken. Met berichten over dat wat ons bezighoudt. Wat we doen, eten, zien, ervaren, denken en vinden. Niet te moeilijk, juist de alledaagse zaken met elkaar delen. Zoals aan de eettafel. Wat heb je vandaag gedaan, wie heb je ontmoet, nog iets leuks beleefd?

 

Korte tekstjes in een flinke grote letter, gezien de achteruitgaande ogen, met een afbeelding. Onderwerpen als de foto van vroeger, de corona werkplek, de tuin, tekening van de kinderen, de herinnering aan, etc. Samen vormen ze een krantje. Gemaakt op de computer en geprint. Nietje erdoor, in de envelop en opgestuurd.

 

 

Zelf doen

Het kan eenvoudig, als je overweg kunt met de software. Gebruik MS Word of Pages voor Apple. Zij bieden kant en klare opties. Bijvoorbeeld het sjabloon ‘Familienieuws’ in Word of ‘Dagelijkse nieuwsbrief’ in Pages. Ook zijn er sjablonen voor kaarten. Superleuk om te doen!

 

 

Laten doen

Maar het kan nog makkelijker; laat ons – Krantje Speciaal – het doen. Jij mailt ons tekst en foto’s en wij doen de rest. Voor ons voelt het goed je te helpen om het contact met je dierbaren in stand te houden! Ondertussen verdienen we er – in corona tijden – een beetje aan en veel belangrijker; oma, opa, vader, moeder, tante, neef ontvangen een op maat gemaakt krantje met je eigen nieuws! En voelen zich even weer even onderdeel van de familie; alsof ze aan de keukentafel zijn aangeschoven.